OffNews.bg

Парламентът ще заседава извънредно във вторник за бюджетa и дарение на ваксини

Парламентът ще заседава извънредно на 7 септември от 11.00 часа, решиха депутатите. Целта е да се забърза актуализацията на бюджета, преди парламентът да бъде разпуснат.  Тогава ще е обсъждането на второ гласуване на промените в бюджета на НЗОК за 2021 г. и промените в бюджета на ДОО за 2021 г.

Освен това парламентът ще гласува ратификация на договори за дарение на комплекти за тест за антиген "Всичко в едно" за диагностика на COVID-19 на България от Европейската комисия. В програмата на извънредното заседание е включен и проект за ратифициране на тристранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от "АстраЗенека", между България, Кралство Бутан и "АстраЗенека", и двустранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от "АстраЗенека", между България и Кралство Бутан. 

Корнелия Нинова във фейсбук: 

Разумът надделя. Вчера т. нар. партии на протеста отхвърлиха предложението ни за извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси и на парламента, за да се приеме бързо актуализацията на бюджета и да гарантираме сигурност на хората в кризите и стабилност на България.

Беше грозен и унижаващ парламента скандал. 

Днес след последен опит за разум и отговорност, те приеха нашето предложение Комисията да заседава извънредно утре, а парламентът извънредно във вторник, за да се приеме бюджета. Това е отговорното и мъдро решение в полза на хората.”