OffNews.bg

Ответен удар на Елена Йончева: Пуска разследване за корупция в правителството

Журналистката и депутат Елена Йончева ще представи свое разследване с документи и свидетели, което ще докаже корупция в най-високите етажи на властта. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова в речта пред конгреса на Столетницата.

Днес над 2000 души - делегати, гости и журналисти са на събитието в НДК.

По-рано тази седмица прокуратурата повдигна обвинения на Йончева за пране на пари от КТБ, а журналистката получи подкрепа освен от съпартийците си, така и от много неправителствени организации.

"Става въпрос на сговор в Министерския съвет, на министри, за корупция и заличаване на нейните следи", каза още Нинова пред делегатите.

Тя не даде повече подробности, но каза, че разследването на Йончева ще бъде излъчено по новостартиралата партийна телевизията на БСП - "Българска свободна телевизия".

Според Нинова обвинението срещу Йончева е политически процес, а не наказателен.

"Това е репресия заради смелостта ѝ да изнася случаите на кражби и корупция в България при оградата на границата, "Кумгейт" в Хасково, строителството на пътища и да си позволи да започне проверка вярна ли е информацията, че премиерът на България има къщата в Барселона, както и да го осъди за лъжа", обяви Нинова пред конгреса.