OffNews.bg

"От мене зависи да възстановя селото" и други цитати от Борисов

От мене зависи да възстановя селото. Това заяви пред журналисти премиерът в оставка Бойко Борисов, който инспектира провеждането на спасителните дейности в с. Хитрино.  

Призрачното днес Хитрино напролет ще е едно от най-хубавите села в България, заяви Борисов и припомни, че в селото са вложени над 15 млн. лв., има и положен нов асфалт. 

Борисов отрече слухове, че е скаран с кмета на селото. „Чух, че е имало някакви проблеми с моя брат, тъй като аз съм бил на обрязването на сина му преди много години и независимо, че е кмет на ДПС и винаги гласуват за ДПС, те са мои братя и може да го потвърди. Проблем с кмета и въобще с хората тук, никой не може да внуши, че има”, каза Борисов.

По-рано сутринта кметът се оплака, че има неразбиране с вътрешния министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която го отстранила от заседание на кризисния щаб.

От своя страна кметът на селото Нуридин Исмаил потвърди ангажимента на Борисов: "Първите му думи бяха: Не можем да върнем хората, които си заминаха, но за другото недей да мислиш, аз съм насреща.." И не съм се съмнявал в тези приказки и днеска всичко е факт".

Прегърнал кмета, Борисов припомни, че по сметките та общината са преведени 5 млн. лв. и други 5 млн. ще бъдат преведени по социални програми. Той припомни, че със Строителната "камера" са постигнали споразумение да възстановят жилищни и селскостопански постройки. Той увери, че фугоните, в които временно ще бъдат настанени жителите на селото, могат да бъдат доставени там, където хората поискат - или до имотите им, или на отделна площадка. 

На въпрос на журналисти дали се чувства доволен в прегръдката на Борисов, кметът отговори: "Е как, в тази прегръдка как да не съм доволен?" Борисов веднага контрира: "Какво повече да направиме? Аз разбирам желанието да намерите кусур, ама няма".

Премиерът заяви, че не се интересува от мандата за съставяне на правителство, който днес беше взет от част от РБ. "Нищо друго не ме интересува в момента, освен да се вдигнат цистерните", каза той. 

Тези, които са си позволили в деня на траур да празнуват, всичко съм уволнил още сутринта, каза още той.