OffNews.bg

Общинският съвет в Стрелча изключва Иван Евстатиев​, взимат почетното му гражданство

Общинският съвет на Стрелча се събира на извънредно заседание днес, за да освободи от поста на общински съветник бившия кмет на града Иван Евстатиев. Съдът в Панагюрище остави снощи в ареста бившия градоначалник, който е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка.

На заседанието на местния парламент ще бъде разгледано и искането за отнемане на званието му "почетен гражданин на град Стрелча". Общинските съветници ще решат дали и името му да бъде изтрито от всички градски чешми, на които е вписано, съобщава bTV. 

Евстатиев призна, че е правил секс с ученичката от Стрелча. По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна. Медицинската експертиза не е установила върху момичето да е упражнено насилие. Разследващите са открили биологичен материал в хотелска стая, в която, по думите на момичето, е било насилено от Евстатиев. В кръвта ѝ е открито наличие на алкохол. Експертизите не са установили до има упойващи вещества.

На сметката на Евстатиев има друг подобен скандал. През 2006 година името му се завъртя покрай случай с поръчани проститутки за руска делегация. Тогава Евстатиев е бил кмет на Пазарджик.