OffNews.bg

Областната управителка да плати 260 000 лева за демонтажа на МОЧА, поиска Йотова

Истински се надявам, че ще има правораздаване по казуса с Паметника на съветската армия. Доколкото разбираме - има заповед на министъра на културата за спиране на демонтажа, която по някаква причина областната управа отказва да изпълни, заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

След като 260 хиляди лева ще струва демонтажът на паметника, дали пък да не се направи иск срещу областния управител. Нека тя да ги заплати тези пари, защото това са средства на всички нас, данъкоплатците. Ако се стигне до такава присъда, каза вицепрезидентът.

Йотова допълни, че ако от нея зависеше, би предприела друг подход: да има допитване до софиянци за паметника, къде да бъде преместен или да бъде оставен, какво да има на негово място.

Не са много местата в София, в които е конструирана българската памет, коментира тя.

Защо да не бъде построен и един пантеон на българската памет, на всички загинали, на мястото на този паметник? Това е само една идея, която поставям на размисъл, заяви вицепрезидентът.

В края на 2023 г. всички получихме един новогодишен подарък и това е образът на флекса, който разединява, заяви още Йотова. Според нея властта е получила образа на власт на разединението.