OffNews.bg

НПСД опитало да вкара Местан в Реформаторския блок, РБ категорично против

Партията на Касим Дал НПСД е искала да влезе в коалиция за изборите с партията на Лютви Местан ДОСТ и двете партии да участват с тази коалиция като част от Реформаторския блок. 

Реформаторите обаче са били категорично против ДОСТ да участва на избори като част от РБ. По тази причина днес Реформаторският блок даде извънредна пресконференция, в която обяви: "Като съюзник на партията на г-н Местан, те не могат да продължат да бъдат част от блока", категоричен беше Петър Москов като говорител на Реформаторския блок.

"Разбираме НПСД, но сътрудничество с ДОСТ за РБ е неприемливо", уточни Москов.

Москов обяви, че днес на заседание на Политическия съвет на РБ председателят на НПСД Орхан Исмаилов е информирал, че НПСД виждат максимална реализация на целите си в сътрудничество с партия ДОСТ на Лютви Местан, включващо съвместно явяване на парламентарните избори.

"НПСД приемат за свой приоритет за парламентарните избори битката с ДПС. НПСД виждат оптимална реализация на тази си цел в сътрудничество с партията ДОСТ на Лютви Местан. Реформаторският блок приема с разбиране тази позиция на НПСД. Но за нас сътрудничество с партията ДОСТ е неприемливо и не можем да позволим отстъпление от тази позиция", коментира Москов.

Той добави, че ако партията на Дал вземе окончателно такова решение, това ще означава еднозначно, че РБ не може да участва заедно с НПСД на изборите.