OffNews.bg

Нинова, Първанов и Сидеров поведоха "Безсмъртния полк" (галерия)

Над 500 души тръгнаха на шествие от Паметника на Незнайния войн, където политици и граждани поднесоха цветя пред мемориала. В редиците на „Безсмъртният полк” се наредиха новият председател на БСП Корнелия Нинова, депутати и лидерът на АБВ Георги Първанов и председателят на "Атака" Волен Сидеров. Десетина над 90-годишни ветерани от войната дойдоха окичени с ордените си за храброст.

В шествието се включиха лидерът на ПЕС Сергей Станишев и руският посланик Юрий Исаков. 

Тодор Атанасов, на 93 години, е между тях, воювал във втората фаза на войната, който на днешния ден е бил на границата на Словакия и Австрия също бе сред множеството.

„Най-голямата част от антифашистката борба и войната срещу фашистка Германия я изнесе руската армия, без да отричаме ролята на съюзниците, САЩ, Англия, Франция”, сподели Атанасов.

В шествието всички носеха георгиевски лентички и се поздравяваха с Деня на победата. В колона шествието се насочи към Паметника на съветската армия.

Там участниците пуснаха в небето 71 гълъба и бели балони.

Днес трябва да помним, ниско да се поклоним и да не забравяме, подчерта посланикът на Руската федерация я нас Юрий Исаков. Най-важното в този ден е всеки добър и честен човек да се спре и да си спомни десетките милиони хора, които отдадоха живота си в името на победата, добави дипломатът. 

Световната инициатива „Безсмъртният полк” бе организирана и в други градове на страната.