OffNews.bg

Нинова обеща на Радев да положи максимални усилия да се състави редовен кабинет

Ще положим максимални усилия да се състави редовен кабинет, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на консултациите при президента Румен Радев. 

"Поставили сме си две задачи - актуализация на бюджета в три посоки: стабилизиране на здравната система, преизчисляване на пенсиите и подготовка на държавата за евентуална мигрантска вълна. Втората ни задача е да положим максимални усилия да се състави редовен кабинет", каза Нинова.

Президентът Радев смята, че именно БСП са проявили отговорност, зрялост и мъдрост по време на преговорите с другите партии. По думите му, тъй като от ГЕРБ са заявили, че веднага ще върнат втория мандат, тежестта падаща върху третия мандат е голяма. 

"Разчитам, че вие занапред ще продължавате да работите за допирните точки между партиите за ясни приоритети в интерес на българските граждани. И още нещо много важно - за нормализиране на политическия диалог вътре в рамките на 46-ото Народно събрание", каза той. 

Корнелия Нинова му отговори, че от БСП смятат да продължат да се държат разумно и мъдро, за да може да се състави редовно правителство, което да преведе България през предстоящите есен и зима. 

"Ние ще продължим по същия начин - конкретно и конструктивно ще търсим общите пресечни точки с колегите от другите парламентарни групи без ГЕРБ и ДПС", добави тя.