OffNews.bg

Нинова: Борисов лъже, че евродепутатите на БСП са подкрепили санкциите срещу Орбан

Премиерът Бойко Борисов лъже, че евродепутатите на БСП са подкрепили санкциите срещу Унгария.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. Повод за думите ѝ са изказвания на Борисов през последните два дни.

"Явява се едно раздвоение на личността в БСП. Техните евродепутати гласуват едно, а в България лидерът им Корнелия Нинова говори друго", каза вчера премиерът.

Тя обясни, че от общо четиримата евродепутати на БСП само един е гласувал за санкциите и това е Сергей Станишев.

"Премиерът да се въздържа от подобни лъжи, да си погледне неговата група и да не се занимава с нас - Ева Майдел, като негов депутат, се е въздържала", коментира Нинова.

Председателят на БСП каза още, че важното е каква ще е позицията на България по темата в Съвета на ЕС.

"Там може да се налага вето и да се спре този процес. Думата има единствено министър-председателят Бойко Борисов. От неговите досегашни изявления разбираме, че едно говори в България, а друго там", каза тя.

Според Нинова Борисов "лъже за БСП", за да "избяга от конфуза, в който сам се вкарва, и от двойната външна политика".

Попитана дали все пак не вижда проблем с демокрацията в Унгария и не трябва ли да се вземат мерки, тя отговори: "Във всички държави, в които има проблеми с демокрацията, трябва да се вземат мерки. Според мен мярката не е отнемане на глас, защото това води до разделение и разпад на Европа, а не до обединена и силна".