OffNews.bg

Нинова: Българският национален интерес бе продаден три пъти за един ден

Българският национален интерес бе продаден три пъти за един ден. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова относно посещението на Володимир Зеленски в България, одобрената днес декларация за присъединяване на Украйна в НАТО и решението да се продаде оборудване за АЕЦ “Белене“ на Украйна.

Нинова призна, че БСП не са били поканени на среща с украинския президент, каквато имат в София редица други политически лидери. Тя е предвидена за тези партийни лидери, подписали декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО.

Според нея посещението на Зеленски е причината да се приемат всички точки от днешния дневен ред в полза на Украйна (решението за ускорено обновяване на оръжейните запаси на България, декларация за присъединяване на Украйна в НАТО и решението да се продаде оборудването за АЕЦ “Белене“ на Украйна).

Нинова прогнозира, че членство на Украйна в НАТО би довело до нарастване на напрежението и до риск от увеличаване на военните действия в Черно море, а българският национален интерес „диктува да има мир и спокойствие в региона“.

„Много пъти в зала чухте изразена грижа за Украйна и украинския народ, но, от другата страна, ни е грижа за Русия и руския народ. Освен БСП никой не постави акцент върху българския национален интерес и грижата за българския народ", каза Корнелия Нинова.