OffNews.bg

Москов за ДСБ: Мога да разкажа в грандиозна проза какво ще направя, но промяната става с участие във властта

Реформаторският блок дава ясна заявка за изборите, че ще е представител на консервативната десница в България. 

Това каза Петър Москов, който стана част от РБ пред Нова телевизия. Той уточни, че вчера на Националния съвет на реформаторите е бил избран широк ръководен орган на блока, който се състои от няколко души. 

"Нашето мафиотизирано общество без правила и без институции, които да ги налагат и докато обществото не осъзнае това, ще отговаря на въпроса "Кой", а истинският въпрос е Защо - когато искаш да промениш нещо, става именно с участие във властта - само тогава може да бъде променено нещо. Аз мога в героична проза да ви разкажа какво ще направя и да го напиша довечера в социалната мрежа, но не става", коментира Москов разделението на ДСБ от Реформаторския блок. 

„Мое задължение е да работя за кампанията на Реформаторския блок и доброто му представяне на следващите избори”. Това заяви бившият здравен министър Петър Москов в студиото на „Събуди се”.

„След това смятам, че резултатите на десницата ще са такива, че ще могат да се продължат смислените политики”, допълни Москов.

Москов коментира и здравните реформи,които въведе като министър: Пръстовият идентификатор е ключът, с който може да ползвате цялата здравна система, ключът към електронно здравеопазване. И е безплатен", коментира бившият министър Петър Москов. 

"Всички стъпки, които съм направил като здравен министър, са с цел връщането на системата от търговския към медицинския модел", коментира още Москов. По думите му съдебното производство срещу него не е свързано с корупция и кражба и интересът на гражданите на България по отношение на ваксините не е ощетен.