OffNews.bg

Мирослав Иванов: ПП сме си същите, президентът Румен Радев се промени

Голяма част от депутатите се държат арогантно и надменно, държат се зле с колегите си. Това е трудно да бъде ограничавано и да се насочва в посока, в която да бъдем градивни и да ковем закони, а не да влизаме в цинични обиди.

Това каза председателят на все още действащото Народно събрание във ваканция Мирослав Иванов по бТВ. По думите му той е приключил последният работен ден на НС вчера с известно облекчение. 

Аз нямах никакви очаквания и нагласи, че ще бъда част от листите. За мен нещата поеха в неочаквана посока и изведнъж станах пръв сред равни.
Тежка е тази корона, аз съм я приемал винаги с огромна отговорност, призна Иванов. 

Според него е било напълно възможно това Народно събрание да продължи работа и да бъде сформиран нов кабинет. „Надявахме, че ще има още депутати, които да подкрепят нашата програма. Дадохме всичко от себе си“, каза Иванов.

Относно отношенията с президента Румен Радев, Иванов коментира, че ПП е същата партия, но държавният глава се е променил. „Ние сме имали своите грешки, но сме имали и положителни неща. Радев в нито един момент не каза поздравления за правителството“, подчерта председателят на НС. 

В ПП вярваме, че на изборите ще имаме по-добър резултат от миналата година, каза още той.