OffNews.bg

Менса покани кандидатите за евродепутати на тест за интелигентност, никой не се престраши

"Менса България" кани всички кандидати за евродепутати от България на тест за интелигентност.

Организацията, обединяваща хората с висок коефициент на интелигентност, разпространи днес писмото на зам.-председателя на Управителния ѝ съвет Христо Радков до партиите, коалициите и инициативните комитети, издигнали свои кандидати за изборите за Европейски парламент на 26 май. То е изпратено още преди седмица до тях, но досега нито един от 318-те кандидати за депутатско място в Брюксел не се отзовал.

"В хода на кампанията видяхме, че се използват всякакви средства за създаване на негативно отношение към една или друга формация, но никъде не видяхме воля на желаещите да станат евродепутати да покажат личните си качества, които биха им осигурили положителен вот - обясняват от "Менса България" мотивите си в писмо до медиите. - Народът остава с впечатление, че повечето от кандидатите са имена от листа, а не реални хора, които биха защитавали справедливо интересите на българите и държавата ни като цяло.

През последните дни се заговори за въвеждането на периодични нови тестове за всички шофьори на възраст над 60 г. В този ред на мисли, ние, от "Менса България", смятаме, че суверенът има право да препоръча всички кандидати за неговия вот да преминат през различни тестове, един от които да бъде тест за интелигентност."

Бидейки част от суверена, българските членове на "Менса" решили да поканят всички кандидати на международно признатия тест за интелигентност, за да улеснят съгражданите си в избора на 26 май. Те се надяват подложилите се на теста кандидат-депутати да оповестят резултатите си публично и обещават срещу такъв ангажимент явяването да е безплатно.

Тестът продължава 30 минути, а резултатите излизат 30 до 60 минути по-късно.