OffNews.bg

Манолова няма да се кандидатира за евродепутат, но Станишев ще води листата

Депутатът от БСП Мая Манолова няма да се кандидатира на изборите за Европейски парламент. Тя обяви това на брифинг в Кюстендил.

Сергей Станишев каза, че няма да става евродепутат, но не отрече, че ако бъде подкрепен от делегатите на конгреса, най-вероятно ще води листата на Коалиция за България за предстоящите евроизбори.

Аз няма да участвам в тази листа. Благодарих на другарите от цялата страна. Наистина имам номинации за различни конференции от различни региони. Човек трябва да знае къде е неговата сила и тежест. Имам достатъчно ангажименти в Народното събрание, като председател на общопартийната контролна комисия.

Ще се ангажирам максимално в кампанията за избор на членове на Европейския парламент от България. Човек може да бъде максимално ангажиран и без да участва в листата”, уточни Манолова.

Социалистаката предупреди, че отделна листа на АБВ няма да получи подкрепата на областната организация на БСП в Кюстендил.

"Към днешна дата няма заявен и един симпатизант за подобни паралелни действия, които са насочени основно срещу БСП и косвено работят за нашия основен опонент – Бойко Борисов и ГЕРБ”, уточни Манолова.