OffNews.bg

Маноил Манев наследи Атанасова като шеф на вътрешната комисия

Маноил Манев и наследничката на Славена Точева получиха постове в комисии заради напускането на доскорошното острие на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която миналия петък положи клетва като конституционен съдия.

Рано тази сутрин народните представители гласуваха поредни промени в състава на постоянните парламентарни комисии. 

С предложение на ГЕРБ Маноил Манев от тяхната парламентарна група стана председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, която доскоро оглавяваше Атанасова. За зам.-председател на комисията бе избран бившият вътрешен министър Христо Терзийски (ГЕРБ). Нов член в комисията стана Валентин Радев (ГЕРБ).

Милена Димова (ГЕРБ) замени Атанасова като член на правната комисия, като за целта тя първо бе освободена от комисията по въпросите на ЕС, Шенген и Еврозоната. Димова влезе в парламента след освобождаването на "Мис Преференция" - Славена Точева. До местните избори на 29 октомври Димова е била общински съветник във Варна. Тя има и кантора за административно-правни услуги.

Освен това, по предложение на Теменужка Петкова, Драгомир Драганов (ГЕРБ) стана член на комисията по околната среда и водите. Той влиза на мястото на Валентин Радев от ГЕРБ.

ДПС също направи промени в комисиите. С предложение на Делян Пеевски Ализан Яхова бе освободена от комисията по въпросите на ЕС, Шенген и Еврозоната, като на нейно място бе избран Хайри Садъков.  

Садъков пък бе освободен от комисията за контрол върху управлението на средствата от европейски фондове, като на негово място бе избрана Яхова.