OffNews.bg

Мая Манолова и Христо Иванов с червена лампичка към партията на Слави Трифонов

Не можем да гласуваме за някакви зайци, извадени от цилиндъра. Не поставяме ултиматум на Има такъв народ, но се надяваме да бъдем чути. 

ДПС плува най-добре в плаващи мнозинства, заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов след среща на ДБ с Мая Манолова и представители на "Изправи се БГ! Ние идваме!". От думите му стана ясно, че Демократична България иска споразумение, което да гарантира, че ГЕРБ и ДПС ще бъдат държани настрана от управлението. 

Хората искат правителство на промяната, срещата ни с Демократична България нека бъде разчетена като червена лампичка, че няма да подкрепяме на всяка цена, коментира Манолова. Препотвърдихме, че ще положим всички усилия да има правителство с първия мандат на Има такъв народ, обясни тя. Но категорично подкрепи позицията за необходимата изолация на ГЕРБ и ДПС от властта. 

Манолова даде за пример - освен посочените от Христо Иванов трима служебни министри по-рано днес: Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, и Янаки Стоилов, Бойко Рашков и Атанас Пеканов. 

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" не искаме властови позиции, нищо не предлагаме, но смятаме, че тези министри задават посоката, в която трябва да се върви, каза още Мая Манолова. 

Oще по темата с преговорите

Христо Иванов втвърди тона за преговорите с ИТН

ИТН: Когато получим мандат, ще обявим правителство. Няма да е до петък