OffNews.bg

Лена Бориславова: Разбирам защо Борисов е тъжен

Разбирам защо Бойко Борисов е тъжен. Да те изнудва от една страна Слави Трифонов, а от другата Делян Пеевски е най-лошата възможна комбинация, от която нищо хубаво няма да се случи.

Това коментира депутатът от ПП-ДБ Лена Бориславова по БНР. Тя подчерта, че няма да подкрепят кабинет не само с първия и с втория мандат, но и с третия, който "със сигурност няма да бъде експертен и независим". "Няма какво да бягат от тази реалност и да казват, че ако не е с първия, а с третия мандат, правителството е различно. Няма да е различно", каза още Бориславова. 

Според нея броят депутати, които партия "Величие" възнамерява да изключи от парламентарната си група, отговаря на броя на липсващите гласове на ГЕРБ и ДПС за парламентарно мнозинство. 

Това, че сега имаме 39 депутати, означава, че избирателите ни искат да ни видят в опозиция в този парламент. Искат да видят, че няма да се почувстват отново предадени и да се чудят защо ни виждат редом до Бойко Борисов. Това е ангажимент, който поемаме към тях, обеща Бориславова. 

На 29 и 30 юни ще се проведе Национален съвет на "Продължаваме промяната", на който ще бъдат анализирани резултатите от предсрочните парламентарни избори. 

"Не може да се каже, че носи отговорност само един конкретен човек за решението, което взехме. Заради начина, по който функционираме, обясни Лена Бориславова.