OffNews.bg

Китайският посланик се срещна с Костадинов и Волгин

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се срещна с китайската посланичка Дай Цинли, съобщиха от пресцентъра на партията.

Те са разговаряли вчера в централата на "Възраждане" в София. Заедно с Костадинов са били зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев, водачът на листата на партията за Европейския парламент - Станислав Стоянов и Петър Волгин, който е втори в списъка.

Извънредният и пълномощен посланик на Китай Дай Цинли е била придружена от Уан Мин, която доскоро е била начело на китайското посолство в София.

"В разговорите ние за пореден път наблегнахме на изключителната полза, която нашата страна би имала от активното си включване в най-големия световен икономически, инфраструктурен и инвестиционен проект "Един пояс, един път", създаден по инициатива на Китай. За нас китайският икономически модел показва огромни преимущества пред другите модели и считаме, че взаимоизгодното всестранно сътрудничество с КНР представлява сериозна алтернатива пред сегашния колониален модел на източване на българската икономика от страна на нашите т.нар. партньори и "съюзници", каза след срещата Костадинов.

Той определи като чест това, че срещата им е била отразена в официалния комуникационен канал на Китай.

Костадинов каза още, че "Възраждане" ще възстанови престижа на България в чужбина и "ще работи неуморно отново да бъдем да бъде отново свободна и независима държава".