OffNews.bg

Кирил Петков заведе дело за клевета срещу Борисов за половин милион лева

Заведох дело срещу Бойко Борисов за клевета за половин милион лева. Този човек е вече осъждан за клевета - доказан лъжец. Омръзна ми да слушам неговите лъжи за комисионни и посредници, заяви бившият премиер Кирил Петков пред медиите, след като излезе от Софийския районен съд.

"Време е да спрем тези стари лъжци с техните мутренски похвати. Ще ходим до края на това дело, за да бъде осъден (...) Неговият арест е само първата стъпка, много хора са разочаровани, че още е на свобода - ще довършим тази стъпка след 2 октомври", каза Петков.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че от "Продължаваме промяната" са знаели, че неговият арест е незаконен и че решението да го арестуват е било взето "на оргия с много уиски и пица на кристали".

Жалбата на Петков е по повод твърденията на Борисов, че ПП съзнателно са купували газ от посредници на "Газпром" и са взимали комисионни. "Видяхте колко бързо взехме тези слотове. Тези хора продължават да лъжат, днес се чуха безумни лъжи. Ще спрем този тип движение от тяхна страна", каза Кирил Петков.

Той отговори на обвиненията на бившия енергиен министър от ГЕРБ Делян Добрев като каза, че цената на газа, която от ПП са договорили, е била "под 30 долара на европейския пазар". Добрев твърди, че ПП са купували газ от "Винтерсхал Румъния" (ВИЕЕ), собственост на "Газпром Швейцария", за 110 евро - вместо за 86 евро директно от "Газпром".