OffNews.bg

Кирил Петков: Без нас Борисов няма да е премиер

Без нас Бойко Борисов няма да е премиер, написа съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков в профила си във Фейсбук.

"Без нашето участие в консултациите Борисов не може да стане премиер, както се надяваше преди изборите. Няма да е премиер. Всеки ваш глас за ПП-ДБ беше глас срещу "Борисов-премиер". Това е ваша победа!", допълни той.

"Откакто се появи "Продължаваме промяната" - млада партия, само на три години, Борисов така и не успя да влезе в любимата си роля, колкото и да му се искаше. Така че има смисъл! Продължаваме напред!", допълва Петков.

Малко след обявяването на резултата от вота за български парламент, на който стана ясно, че ПП-ДБ е трета политическа сила с 39 депутати, Петков обяви, че коалицията ще е опозиция и призова избирателите да гледат реванша.  

"Ще се борим срещу всеки момент на корупция или всеки инцидент на корупция или кражба. И ще направим всичко възможно така, че нашите реформи, които сме си заложили и мечтали - да продължат", закани се тогава Кирил Петков.

Снощи "Да България", част от коалицията ПП-ДБ, чийто лидер Христо Иванов е в оставка, декларира, че партията няма да участва в излъчването на и подкрепата за правителство в 50-ото Народно събрание.