OffNews.bg

Карадайъ за скандала с Кръстева: На Марс ли да ги изселим депесарите

Някой решил да протестира, защото друг е депесар, а като е депесар няма право да работи ли? Какво да ги правим депесарите, на Марс ли да ги изселим? Прави впечатление, че ако си депесар - това е нещо лошо. Най-доброто нещо за последните 33 години в България се нарича ДПС. Да си депесар е гордост, не е проблем.

Така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред bTV скандала в Народния театър "Иван Вазов", разразил се покрай назначаването на дългодишния ПР на Ахмед Доган Велислава Кръстева за пиар на театъра. 

По думите на Карадайъ Велислава Кръстева не нарушава никакви закони и не намира причина за реакцията срещу нея.

Велислава Кръстева е бивш депутат и член на Комисията по култура и медии, бивш зам.-министър на културата и настоящ PR на Народния театър. На 29 октомври вратата на офиса ѝ в театъра осъмна с изкъртена табелка и надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". По-късно режисьорът Александър Морфов призна, че той е "известният извършител и че не се е крил".

Впоследствие режисьорът Явор Гърдев и драматургът Захари Карабашлиев подадоха оставка в подкрепа на Морфов. 

Карадайъ отправи въпрос специално към актьорите от Народния театър и ги пита къде са били те и протестирали ли са, когато е била нарушавана Конституцията, без да уточнява дали става дума за конкретен случай.