OffNews.bg

Карадайъ: Стане ли порочната сватба на ПП-ДБ и ГЕРБ, хората ще нахлуят в НС като през 1997 г.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заплаши, че ако "порочната сватба" между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" се случи, ще станем свидетели на нахлуване в Народното събрание, като януарските събития през 1997 г.

В декларация от трибуната на Народното събрание Карадайъ заяви, че ДПС ще защитават демокрацията, държавността и държавата и призова всички национално отговорни партии и национално отговорни граждани с разум и отговорност също да защитят демокрацията.

Мустафа Карадайъ обяви, че т.нар. "умнокрасивитет” (нарицателно на противниците на ПП-ДБ за тях - б.а) се опитва да се представи като заместител на държавните органи и институции. Председателят на ДПС определи ПП-ДБ като самозабравили се и самонадеяни нарушители на конституцията, законите и гражданските права.

"За тях няма държавни институции, а самите те се правят на Рамбовци и незаконно арестуват опозиционни партийни функционери, нахлуват в домове. Днес се опитват да узурпират цялата власт и да разрушат и службите за сигурност. Вече чуваме заявки как ще натикат в ъгъла и ще ликвидират опозиционни партии и лидери. Това е пълзящ фашизъм за налагане на диктатура на умнокрасивитета. Какво още чакаме да се случи - това, което стана през 1996-1997 г?", попита Мустафа Карадайъ.

По време на неговата декларация парламентарната група на "Възраждане" напусна пленарната зала, а малко след това започна парламентарният контрол, който ще продължи общо 3 часа.