OffNews.bg

Кънев: Реакцията на Борисов показа колко е сгрешил

"Болезнената реакция и обяснителният режим показват, че Борисов чудесно осъзнава колко е сгрешил". Това написа във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод днешните изказвания на министър-председателя по адрес на Кънев, че "да се твърди, че военният министър и външният министър са гарант на НАТО и ЕС, а ние другите едва ли не сме пречка за това, е не само лъжа, не отговаря на истината."

В сутрешния блок на Нова тв Кънев разкритикува властта и че нейните действия застрашават адекватното и отговорното ни поведение в ЕС и НАТО. 

Ето какво написа Кънев във Фейсбук: 

"Болезнената реакция и обяснителният режим показват, че Борисов чудесно осъзнава колко е сгрешил.
Чувствата на българите към Русия са едно, популизмът за сметка на националната сигурност е друго... В днешната кризисна ситуация, националната ни сигурност е в НАТО. И който заиграва предизборно, заема суетната безотговорна позиция, от която Борис Джонсън пропиля британския национален интерес.
Ако съм помогнал на господин премиера да се опомни, съм си свършил работата..."

По време на днешното заседание на Министерски съвет Борисов се почувства принуден да отговори на Радан Кънев, че България има нужда от президент, който да гарантира, че страната е силен член на НАТО и ЕС. "Не лоялен или тих, а силен, защото България например има своите интереси от Брекзит и те хич не съвпадат с тези на Юнкер", поясни по-рано днес Кънев.

Нагла лъжа и клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания е, ако някой се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС, отвърна Борисов.