OffNews.bg

Кънев: Отговорността за областните управители е на Борисов

Отговорността за решенията и действията на областните управители е на министър-председателя Бойко Борисов. Да не пропускаме факта, че министри от правителството са били информирани и са знаели от месеци за съответната процедура.

Така председателят на ДСБ Радан Кънев коментира искането на ГЕРБ Реформаторският блок да оттегли сегашния областен управител на София заради сделката за т.нар. Царски конюшни.

ДСБ се дистанцира от управлението отдавна, защото не одобряваме начина, по който премиера Бойко Борисов упражнява изпълнителната власт. Многократно сме призовали всички партии от РБ да напуснат управлението. Предупредили сме, че този начин на упражняване на властта ще бъде използван срещу тях, че ще бъдат използвани за изкупителни жертви на провала на ГЕРБ в борбата с корупцията и лошото управление. Ние сме свалили доверие дори от представителите на ДСБ, които са останали на политически позиции в изпълнителната власт, каза Радан Кънев на среща с български граждани в Мюнхен.

Председателят на ДСБ е в немския град за поредица от срещи с българи, на които представя президентската кандидатура на Трайчо Трайков и генерал Съби Събев.

„Ние сме длъжни да дадем възможност на българите да гласуват за правото си да са свободни и достойни граждани на ЕС и да не поставят под условие бъдещето на себе си и децата си”, каза Радан Кънев при представянето на кандидатите за президент и вицепрезидент.

Трайчо Трайков ще е и гарант за върховенството на закона и реалното осъществяване на съдебната реформа. В негово лице ще имаме президент, коректив на изпълнителната власт и недопускащ всяка форма на корупция, добави лидерът на ДСБ.