OffNews.bg

Кънев: ГЕРБ и БСП обслужват Васил Божков, за да вземе поръчката за тол системата

Нека следващият разговор бъде за агенция „Пътна инфраструктура“, за тол системата и как Радев и Борисов, и ГЕРБ, и БСП заедно обслужват интереса на Васил Божков, а прокуратурата мълчи. Това е корупция, заяви пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Излязоха поредица от много сериозни материали, по които откъм властта има пълна тишина - за това, че става дума за нагласяне. Знаете ли какво е тол система? Контролът на трафика е контрол на контрабандата, контрол на бежанския и човешкия трафик. Поставянето на една подобна система в съмнителни, меко казано, ръце, е заличаване на българската държава от картата на общоевропейската сигурност, заяви Кънев.

В една схема и БСП, и ГЕРБ се опитват да дадат тази поръчка на фирми, свързани с Васил Божков. Това е тъжната истина. И това е борба, която тепърва трябва да се води в България - да не се допусне, защото рискът е много голям, каза лидерът на ДСБ.

Аз съм сигурен, че господин Радев има много малка представа и за пореден път е бил подведен от БСП. Колкото по-бързо разбере, че комунистическата партия не може да направи услуга никому, толкова по-добре не за него, а за България, защото той е президент, избран с огромно доверие. И трябва да го оправдае, коментира Кънев.