OffNews.bg

Кандидатът на БСП е oсновен опонент на реформаторите, смята Зеленогорски

ГЕРБ се придвижва към центъра. Желаейки леко да се доближиш в ляво, може да измениш на ценностите си обаче.

Надявам ГЕРБ да не търсят партньори и избиратели в ляво, коментира шефът на Предизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски пред БНТ.

"Истинската дясна кандидатура е тази на Трайчо Трайков и ген. Съби Събев. Ние сме във време разделно – на изборите ще се види дали ще продължим пътят ни на твърда евроатлантическа ориентация или някой ще опита да промени посоката на кораба. Ние, от РБ, сме твърдата дясна политическа сила", категоричен е той.

Според него обвързване на президентски с парламентарни избори не трябва да се прави. "Убеден съм в победата на десен кандидат за президент, РБ работи да се яви на балотаж", каза още Зеленогорски.

По думите му в момента има стабилност, спокойствие, добър фискален резерв, икономически растеж – "защо да се влиза в спиралата на предсрочни избори и да се даде на тепсия властта на формации като БСП и ДПС", попита Зеленогорски.

Според него министрите и правителството се справят много добре, предстои да се приеме антикорупционния закон.

Последните проучвания са показали, че РБ е трета политическа сила.

"В добра кондиция сем, за България ляво правителство би било голяма беда, няма как да го позволим", посочи шефът на щаба на РБ.

"Надявам се да изберем кандидатпрезидентска двойка с ясна евроатлантическа ориентация и да вярва в идете за българския национален интерес, който се реализира само през членството в ЕС и НАТО. Шоуто в политиката не помага, РБ ще прави сериозна и позитивна кампания", добави Зеленогорски.

"Очаква се да видим днес до края на деня, когато изтича срокът, ДПС дали ще играе с дубльор Орешарски, дали ДОСТ ще отвърнат", каза още той и добави, че има кандидати, които искат да променят курса на България.

"Сериозни поражения имахме след последните лявоцентристки управления. Това че ГЕРБ не издигнаха най-сериозните си кандидати, дава добър шанс на РБ и ни доближава до балотажа. Притесняват ме анализите, че ситуацията с кандидата на ГЕРБ напомня стъпка в търсене на партньорства в ляво, към ДПС и в тази посока. Дано не стане грешка, твърде драматична за България", коментира още реформаторът.

"Наш основен опонент е кандидатът на БСП - ген. Румен Радев", посочи той и подчерта, че ако стане битка, война или компроматен сблъсък, хората ще бъдат разочаровани.