OffNews.bg

Как си тръгнаха последните депутати от парламента (редактирана)

Последните депутати успяха да излязат от НС минути преди полунощ. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и съпартиецът му Станислав Анастасов си тръгнаха тичайки, а Ангел Георгиев от "Възраждане" си викна контрапротестиращи, които да го пазят. 

Първи от депутатите, които бяха останали в сградата на НС, си тръгна депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев, който излезе в 22:54 ч. Той бе привикал привърженици на партията, които се превърнаха в негов "жив щит". Активистите на "Възраждане" го пазеха заедно с няколко полицаи. Стигна се до напрежение с протестиращите.

След него, в 23:07 си тръгна и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той избра входа на журналистите, откъдето избяга тичайки и се качи в служебна кола. С него, отново тичайки, напусна и Станислав Анастасов.

10 минути по-късно си тръгнаха и Байрам Байрам и група депутати от ДПС. Те излязоха през парадния вход на НС и продължиха пеша.

В 23:19 Адлен Шевкед от ДПС си тръгна. Тя избра входа на журналистите, където я чакаше служебна кола.

В 23:36 ч. през същия вход си тръгна и Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Той също продължи пеша.

Десет минути по-късно излязоха и остриетата на ГЕРБ - Маноил Манев и Тома Биков.

Малко след 00 часа протестът вече беше приключил. Полицейското присъствие също намаля. Пред сградата на НС остана да чака един служебен автомобил на ГЕРБ. 

*Текстът е редактиран в 09:25 ч.