OffNews.bg

Йордан Йорданов смени Димитър Делчев начело на ДБГ

Делегатите на Петото национално събрание на „Движение България на гражданите" избраха Йордан Йорданов за председател на партията.

От трибуната Йорданов оповести курса на ДБГ за следващите месеци: „Наша задача като партия ще бъде да затвърдим и отстояваме в България важната икономическа, културна и социална роля на регионите. Ние трябва да бъдем платформата, която обединява регионите и местните власти. Защото точно те са добавена стойност в процеса на европейската интеграция.“

Йордан Йорданов подчерта, че е време да променим начина на мислене за партийния живот в България. В този политически хаос единствената стабилна институции са местните власти. „Считам, че трябва да бъдем младежки амбициозни. Доста рани понесохме от своето израстване и затова сме разумни. Ние можем да бъдем онзи обединител център – дясно, от който България се нуждае.“

Приветствие към делегатите отправи г-жа Меглена Кунева. „Предстоят местни избори и решението ДБГ да се фокусира в тях е правилно“, коментира тя.

Димитър Делчев призова за запазване на почтеността и ценностите на справедливостта и демокрацията. „Предстоящите местни избора са важни както за ДБГ, така и за страната. За първи път от 33 години бъдещето на страната ни ще се определи от избори за кметове, а не за депутати. За първи път имаме шанс да градим държавата си от долу на горе, като истинска стабилна сграда“.

Йорданов беше избран единодушно от гласувалите делегати. 

Йордан Йорданов е роден през 1987 г. в Добрич, завършил е икономика в УНСС, и Schiller International University, САЩ специалност MBA-International Business. Йорданов е кмет на Добрич от 2015 г.