OffNews.bg

Иван Таков: Нека любовта към нашия дом да ни води към мъдри решения за София

"Нека любовта към нашия дом да ни води към мъдри решения за София". Това пожелание отправи председателят на БСП-София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков в поздравителното си слово по време на тържествената сесия на Столичния общински съвет по повод 17-ти септември - Денят на София.

"Днес църквата почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София и отбелязваме празника и на нашия град. София означава мъдрост. Мъдрост, натрупана повече от 7000 години. И управлявана от цезари, василевси, канове, султани и царе, каза Иван Таков. - Хилядолетната история прави нашия град един от най-старите в Европа. И ни задължава днес да го пазим, да се грижим за него и да го развиваме. Да работим така, че софиянци да се чувстват горди граждани на европейска столица".

В празничния ден Иван Таков обърна внимание и на голямата отговорност, която носят общинските съветници към гражданите на София. "Наша е задачата да върнем вярата на хората, че градът ни ще бъде по-добро място за живот. Да им дадем надежда, че имат бъдеще в сигурен, удобен и чист град. А любовта към нашия дом да ни води към мъдри решения за София, каза той. - Нека в днешния празничен ден да си пожелаем градът ни да пребъде! Нека децата на София да растат безгрижно и щастливо, техните родители да разполагат с добри условия за работа и възможност за реализация в града, а възрастните хора да водят достоен и спокоен живот! За всичко това общинските съветници от БСП сме работили и продължаваме да работим упорито и всеотдайно. Честит празник на София, на софиянци и на всички, които носят имената на Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София".