OffNews.bg

Христо Иванов: Всеки ден се лее потресаващ поток от лъжи

Намираме се в предизборна кампания, която основно се изразява в един потресаващ поток от лъжи, които действащият премиер лее, заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

"Борисов очевидно си е поставил за задача да не мине и ден без лъжа, особено по отношение на "Демократична Бъглария", а в някои дни и по две лъжи се произвеждат", каза още той.

Иванов заяви от трибуната на Народното събрание, че от "Демократична България" са внесли законопроект, предлагащ декларация за ясен евроатлантически консенсус като платформа за развитие на българската отбрана. 

По думите му, когато става въпрос за отбрана, не трябва да се влиза в обичайния поток от лъжи, а да има конкретни действия и по-висока степен на амбиция по отношение на принаджлежността ни в евроатлантическите структури. 

"На 14 юли ще има среща на върха на НАТО и в центъра на проблемите ще е сигурността, свъзана с нашия регион. След това предстои среща на източния фланг на НАТО. Очаква ни и издание на инициативата "Три морета", каза Христо Иванов. 

Той призова за ясна платформа за подкрепа на българския бизнес и изрази надежда, че тези теми ще могат да бъдат част от диалога в парламента.