OffNews.bg

''Христо Иванов пи мазно турско кафе и седя в скута ми, като променяхме Конституцията''

Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми, когато правехме конституционните реформи. Олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Нищо друго не се случва.

Това заяви лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание по адрес на съпредседателя на "Демократична България". 

"Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Той предложи делкането да бъде сигурно - как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран за главен прокурор неговият ортак Андрей Янкулов от "Антикорупционен фонд", а за зам. главен прокурор да бъде избран Сава Петров. Лично седя зад думите си - Христо Иванов и олигарсите зад него искат да завземат прокуратурата", каза Пеевски. 

По думите му е имало добри разговори за промените в Конституцията. Пеевски обяви, че Христо Иванов е излъгал, казвайки, че може да има регулатори, които да се попълнят с друго мнозинство с подзаконови актове, което в момента не се случва. Според него е логично всички участници в управляващото мнозинство, което включва и ДПС, заедно да избират заедно регулаторите, а "не да бъдат делнати 50 на 50". 

"Да спрат приказките вече, как ГЕРБ с ДПС... Кое е лошото на ДПС?! Че Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми, докато се случиха промените в Конституцията, и всичките ми идваха час през час в кабинета? Сега ще ми казва, че отново ще извади темата за ДПС? Коя, бе, Христо, приятелю мой, истината е, че ние крепихме това правителство 9 месеца и ако нас ни нямаше, то нямаше да се случи!", каза Пеевски.

"Маските трябва да паднат, Христо! Всичко свърши, вие сте ми ясни", каза на финала лидерът на парламентарната група на ДПС.

По-късно Христо Иванов реагира на думите на Пеевски като каза, че се е самовзривил с поредната фойерверка от безвкусни пошлости. Според него същината на проблема е, че ДПС искат да бъдат скрит партньор на ГЕРБ в това разпределение и не искат ясни правила и регламент с ясна политическа отговорност. 

Христо Иванов: Пеевски превръща контакта със себе си в компромат - признак на професия по-древна от нашата