OffNews.bg

Христо Иванов нарече разпитите на министри пошъл пиар за прокуратурата

Бившият правосъден министър Христо Иванов определи разпитите на министри от кабинета като пошъл пиар, който прокуратурата си организира. Днес той също бе разпитан за разменените с Турция ваксини.

"Прокуратурата се опитва да демонстрира политическа значимост и тежест в този момент. Има хора, които да бъдат разследвани. Особено в последните дни има материали, които изискват сериозно разследване", каза Иванов, цитиран от БТА.

Бившият министър уточни, че става дума за казаното от Цветан Василев, за начина, по който е управлявана масата на несъстоятелността на КТБ и от разговорите, в които участват Момчил Мондешки, Владимира Янева и Румяна Ченалова. Според Иванов на разследващите им било неудобно да участват в това разследване.

"Срамота е това. Главният прокурор показва колко е силен и влиятелен, случва се една кавалкада от министри, които са привиквани в едно пошло позорище. Това е демонстрация на политическо влияние над хора, които вече са в оставка. Има такива, които има за какво да бъдат викани, но не са викани", заяви той.

По думите му прокуратурата често е въвличана в ситуации и роли, които имат политически ефект.