OffNews.bg

Христо Грозев: Готвят сбиване на Алексей Навални в затвора

Готви се провокация срещу Алексей Навални под формата на сбиване с негов съкилийник. Това е стар трик, използван от КГБ и ФСБ, за да се разправят със своите врагове. 

Това заяви разследващият журналист Христо Грозев, автор на получилия Оскар документален филм за отравянето на руския опозиционер с Новичок, по Нова тв. Той уточни, че човек от администрацията в затворите е сигнализирал за това адвокатите на Навални. 

Повече от 860 дни Алексей Навални е в затвора, състоянието му се влошава периодично и има тревожни сигнали. През по-голямата част от това време той се държи абсолютно противозаконно и противоконституционно в карцер. През всички тези месеци ние видяхме няколко различни опита здравословното му състояние да бъде влошено по изкуствен начин, каза още Грозев. 

По думите му при Навални винаги вкарват в килията заразен с някакво инфекционно заболяване затворник, като се надяват и той да се зарази. 

Грозев допълни, че през последните седмици има влошаване на здравето на руския опозиционер, който е отслабнал с над 10 кг.

„Има много силни болки в стомаха, които не могат да бъдат диагностицирани. Местната медицинска служба отказва да му даде резултатите от изследванията и да му обясни какво става с него. Да не забравяме, че той беше отровен неотдавна с „Новичок”, припомни журналистът.