OffNews.bg

ГЕРБ си развя знамето на Антарктида, редом до всички национални знамена

Сред българското общество се разпали дебат - правилно или не е да развееш знамето на партия, на която си член, само че не на партийна сбирка, а на място, където представляваш страната си и си изпратен там с държавни пари.

Става въпрос за партия ГЕРБ, за председателката на жени ГЕРБ Ирена Соколова, която по професия е психолог и психотерапевт и участва в 25-ата българската експедиция до Антарктида като не като политик, а като част от екипа на проф. Христо Пимпирев.

Там тя обаче развя знамето на ГЕРБ, заради което беше охулена от обществото и с нея, представители на нейната партия и знамето на ГЕРБ бяха направени десетки колажи в социалната мрежа. Очевидно, че обществото не приема това за правилно или поне го приема за иронично.

„За всички беше гордост да развеем знамето на ГЕРБ и знамето на Перник на нашата база в Антарктида, редом до националния ни флаг и флаговете на останалите държави, участващи в научните проучвания на остров Ливингстън и да си пожелаем успех на изборите", с това се похвали Соколова. Тя е там обаче не да печели избори, нито да говори за тях, а има задачата и възможността да проведе наблюдения, изследвания и тестове с антарктиците там.

Само 29 са страните, включително и България, които са постоянни членове на Антарктическия договор с право на глас при вземане на решения за управлението на Антарктида и те имат бази за извършване на научноизследователска дейност.

Колажът е взаимстван от социалната мрежа от Иван Червенков