OffNews.bg

ГЕРБ ще се регистрират в НС за утрешното заседание за изслушването на Борисов

Парламентарната група на ГЕРБ ще се регистрира за утрешното извънредно пленарно заседание, съобщи БНР. 

На него ще бъде изслушан премиерът Бойко Борисов за актуалното състояние на страната и мерките, предприети от правителството, във връзка с пандемията от COVID-19.

Това е и вторият опит за изслушване на премиера от Народното събрание. 

Преди седмица изслушването на Борисов бе поискано от БСП, като депутатите от партията внесоха в деловодството на НС подписи за извънредно заседание. Тогава от ГЕРБ отказаха да се регистрират и в залата не се събра кворум за изслушване на министър-председателя. След бойкота от страна на управляващите, социалистите обвиниха Борисов за проваленото заседание и внесоха повторно искане за неговото изслушване.

"Днес министър-председателят се скри от вашите въпроси и се подигра с вашите тревоги, защото правителството през дните, в които тече кризата, създаде хаос, внушава ви страх, разделя ви и ви остави на произвола на съдбата", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Вчера заместник-председателят на парламентарната група на управляващата партия Красимир Ципов заяви, че "премиерът ще дойде". Той добави, че народните представители от БСП трябва да бъдат търпеливи. 

"Ще дойде и този момент - ще се отчетат абсолютно всички предприети мерки, ще се набележи ясен и конкретен план какво предстои", увери Ципов.