OffNews.bg

ГЕРБ ще има нов кандидат за кмет на Пловдив. Няма да е Зико, обяви отсега Борисов

ГЕРБ ще има нов кандидат за кмет на Пловдив догодина, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов.

Зико (Здравко Димитров) направи много добри неща, но в края на краищата умората и износването при политиците е факт, каза Борисов.

Кмет ще намерим, знаем на кой колко може да се разчита, добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов твърди, че това решение вече е обсъдено с Димитров: "Аз съм говорил с него, той направи няколко операции. Знае си, че направи много и толкоз. Много добър човек е, работи много и направи много, но трябва темпото да се увеличава, а не да намалява. Пловдив е много жив град. Трябва му околовръстно, много неща, трябва да се живее с тази мисъл. Редиците на ГЕРБ в Пловдив са много стегнати, това, че са различни хора, не трябва да ни притеснява."

"Аз ако бях, щях да повдигна моста с другите две платна отдолу"

Борисов е в Пловдив, за да се запознае на място със строителството на стадион "Христо Ботев". По време на срещата той повика при себе си районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров с думите, че иска да е ангажиран.

На въпрос дали Димитров ще бъде новата номинация на ГЕРБ за кмет на Пловдив, Борисов отговори: „Коцето ми харесва много, и най-вече на жителите на Тракия“.

Относно казуса за пробива под бул. "Цар Борис Трети Обединител" до Водната палата в Пловдив лидерът на ГЕРБ каза, че е помолил общината да спре проекта, докато няма пълно съгласие по него. "Аз ако бях, щях да повдигна моста с другите две платна отдолу", обяви той.

Борисов е оптимист, че ще има правителство

Оптимист съм, все пак има и системни партии, има и политици, които мислят, на този етап и президентът Радев виждам, че е ангажиран да се направи правителство, защото иначе цялата тежест ще падне върху него, на зимата в кризата. Трябва търпеливо, без никакви емоции, без его, да видим къде при кой мандат може това да се случи, коментира още Борисов.

Според него е глупаво да се казва, че ГЕРБ могат да дадат подкрепа, без да влязат в правителство:

"Ами ние, ако ги подкрепим, на другия ден можем да ги свалим. Имате ли нужда от това - не. Ние не сме Слави Трифонов и като се хващаме за нещо, се хващаме стабилно."

Лидерът на ГЕРБ настоява за консултативен съвет при президента, при който да се чуе коя партия би подкрепила в даден мандат другите, за да се стигне до подкрепа от 121 гласа.