OffNews.bg

ГЕРБ работи на максимум за правителство с РБ и ПФ

ГЕРБ "полага максимални усилия", за да се изчистят различията с РБ и ПФ и да има консолидация за ново правителство, заяви пред БНТ Цветан Цветанов.

Сами разбирате, че ние не възприемаме управлението като някаква привилегия или като някакво удоволствие. Затова се отнасяме изключително сериозно, защото за нас управлението е отговорност. От тази гледна точка смятам, че положените усилия през последните две години дадоха добър хоризонт за страната ни, с икономически ръст, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Намираме изключително конструктивен диалог с ПФ. Мога да ви кажа, че както с Валери Симеонов, така също и с Краси Каракачанов, така също и с Волен Сидеров, който е част от обединените патриоти - мога да ви уверя, че всеки един защитава своите приоритети, които е разписал в своята управленска програма. Но ние трябва да правим тази политика, която може да ни обедини всички, и да знаем, че изпълняваме ангажимента на абсолютно всички и се стремим да задоволим капризите на всеки един, заяви Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ уточни, че ако има договорка за нов кабинет, министрите и министър-председателят ще бъдат допълнително уточнявани.