OffNews.bg

ГЕРБ обвини БСП и ПЕС, че стоят зад Гинка Върбакова

Управляващи и опозиция за пореден път си размениха обвинения за това кой стои зад купувача на ЧЕЗ Гинка Върбакова.

"Зад Гинка Върбакова стоят не само БСП, а и ПЕС. Не друг, а Моника Йосифова е авторът на прикачения файл в прессъобщението от купувача на ЧЕЗ. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Една малка техническа грешка ви  издаде“, заяви Гърневски", заяви в декларация от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. 

ГЕРБ обвиниха социалистите, че вече втора седмица нагнетяват напрежение в обществото с "истеричните си лъжи, че правителството и лично премиерът Бойко Борисов стоят зад сделката между ЧЕЗ и Гинка Върбакова". Гърневски обяви, че вчера се е появила писмена следа, която ясно е показала кой стои зад "Инерком" и това БСП и ПЕС през Моника Йосифова. 

"Сега стана ли ви ясно, уважаеми колеги, кои са гадовете? Вчера Корнелия и шайката ѝ ги търсиха на площад "Независимост", а те се оказаха отново на "Позитано". По-цинични и по-нагли от всякога", каза още депутатът от ГЕРБ.

Отговорът на БСП не закъсня. От парламентарната трибуна социалистът Драгомир Стойнев обяви, че думите на Спас
Гърневски са били фалшиви новини и добави, че "всеки депутат трябва да се срамува от изявления като това", а не да аплодира подобни изказвания. Той каза още, че в БСП няма политик, който да си позволи в името на личния си интерес да руши този на държавата.

"Вие наистина превръщате тази свещена трибуна в селска седянка. Силно вярвам, че сме избрани да изпълним една цел, а тя е просперитета на българската държава и подобряване на благополучието на българските граждани", обърна се Стойнев към ГЕРБ.