OffNews.bg

Ето как полицията спаси Дариткова от ''народната любов'' (видео)

Повече от 10 полицаи направиха жив щит около председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, за да я изведат от сградата на БНТ снощи. Там тя бе блокирана след участието си в предаването "Панорама".

На входа на обществената телевизия тя бе посрещната от ядосано множество, което бурно я освирка. Полицаите обградиха Дариткова от всички страни, за да мине покрай хората скандиращи "Оставка". Към герберката полетяха предмети и пръски вода, стигна се до сблъсъци между силите на реда и демонстрантите. Цялата атмосфера на случката бе заснета във видео на общинския съветник от Демократична България Иво Божков.

След като полицаите заведоха Дариткова до колата й, протестиращите обърнаха няколко контейнера за боклук, за да не може да си тръгне. Тогава, незабелязано от демонстрантите, силите на реда са я извели през заден двор на съседна кооперация. За да се осъществи операцията за бягството на Дариткова е била срязана метална ограда, която висшата партийна функционерка се е наложило да прескача.

Председателката на ПГ на ГЕРБ успя да нажежи страстите още докато чакаше в продължение на час и половина да бъде изведена от сградата на БНТ. Тя пусна фейсбук статус, в който нарича недоволните "агресивни протестъри". Хората пред обществената телевизия разбраха за статуса, което ги разяри допълнително.

По-късно Дариткова редактира посланието си в социалната мрежа.