OffNews.bg

Елена Йончева ще има пълна свобода, тя е независим човек, заяви Пеевски

Елена Йончева ще има пълна свобода да действа по всички теми, с които се занимава. Тя е независим и достоен човек, доказал, че защитава свободата на медиите, журналистите и хората. 

Това заяви в кулоарите на Народното събрание председателят на ДПС Делян Пеевски по повод номинацията на евродепутата от социалистите и демократите от страна на партията му. Вчера Йончева прие с думите, че това е "признание за всичко свършено досега". 

Днес в НС Пеевски коментира, че ДПС са поканили Йончева в гражданската си квота заради личните ѝ качества. "Ние винаги сме имали гражданска квота и смятам, че тя е достоен човек за нея", отбеляза той и добави, че не го интересуват реакциите на другите партии на номинацията ѝ. 

Пеевски отговори на обвиненията на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа като нарочно бавят ключови законодателни промени в парламентарните комисии. 

"Ако някой е саботирал - това са те поради факта, че провалиха ротацията. ДПС няма да работи с тях, ако всички тези обвързаности с контрабанда, с пудели, влачещи пачки се докажат по надлежения начин. Целият български народ вижда, че тези хора нямат абсолютно никакъв интегритет, за който говореха толкова време", обяви Делян Пеевски. 

Той добави, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков (ПП-ДБ) няма място в политиката, а на "трапези до пудели, които преди това му пълнят джоба".