OffNews.bg

ДПС: Писмото на Местан с подписа на Доган е фалшификация

Задочният сблъсък между ДПС и ДОСТ продължава. 

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан показа писмо на Ахмед Доган от 2012 г., с което е бил изпратен на Четвъртия конгрес на партията на Реджеб Ердоган. В документа, написан на турски език, Доган заявява, че ДПС е част от турската общност, а Турция е родината майка.

ДПС обвини Местан във фалшификация. 

"С възмущение констатираме, че докато в Европа и България ехото от патриотичното послание на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган отеква, "дост" изфабрикува един доста посредствен и откровен фалшификат. Г-н Доган никога не е писал и още по-малко подписвал такъв текст", обявиха от предизборния щаб на ДПС.

За сравнение от ДПС показаха частта от писмото, цитирано от Местан, с подписа на Доган и част от друг документ, също подписан от него - част от пълномощно, дадено от Доган на председателя на Областния съвет на ДПС в Смолян, за да се види разликата.  

"Подобни архиви могат да бъдат открити в деловодството на ДПС, както и във всички държавни институции, включително и ЦИК, Народното събрание и Съда", допълват от ДПС.

Малко по-късно Местан отговори на ДПС, като обяви, че писмото е автентично и не е единственото, подписано по този начин. 

"Писмото на Ахмед Доган до Реджеп Тайип Ердоган на IV Конгрес на АКП е автентично. Доган знае, че както текстът, така и подписът са негови. Сравнението, което дават от Предизборния щаб на ДПС, е несъстоятелно, защото подписът от въпросното писмо на Доган е на латиница съобразно адресата и езика, на който е написано", посочи Местан.

"Доган знае, че това не е единственото писмо, подписано от него по този начин. Та толкова за ”фалшификата”. Всеки Конгрес има архив", каза той.