OffNews.bg

Дончев: Готов съм да се боря за преференциален вот от последните места в листата

Решението за прага на преференциите беше грешка. Звучи много лошо на гласоподавателите – няма да ви дадем да си пренареждате кандидатите. Но който работи, греши. 

От волята на партията и желанието на гражданите – по-важно е желанието на гражданите, заяви  вицепремиерът Томислав Дончев по Нова тв. И обяви, че е склонен да влезе в листата на ГЕРБ на някое от последните места и да се бори за преференциален вот. 

В последно време осигуряването на кворума и нормалната работа на парламента е нелека задача. В името на това вероятно се правят различни компромиси. Но трябва да напомним, че в компромиса има граница, заяви още Дончев. 

Според него оспорването на честността на изборите в аванс е „вид застраховка”. „Ако резултатът на левицата не е толкова добър, колкото искат, ще кажат: „Ето, ние ви казахме, че ще бъдат фалшифицирани изборите””, коментира Дончев.

Относно машинното гласуване Дончев коментира, че то би помогнало най-вече за премахване на част от техническите грешки. По повод решението на БСП депутатите й да не влизат в пленарна зала, той призна: И ние сме го правили, но от това не произтече нищо добро.