OffNews.bg

До седмица правителството номинира българския еврокомисар

В телефонен разговор с българския премиер председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер настоя правителството ни в максимално кратък срок да излъчи кандидат за член на Европейската комисия.

Премиерът Борисов пое ангажимент кандидатурата да бъде разгледана на първото правителствено заседание в сряда, съобщават от пресцентъра на "Дондуков" 1.

Юнкер поздравил министър-председателя Бойко Борисов по повод третия му мандат начело на изпълнителната власт в България.

Председателят на ЕК отбелязал, че се радва да изрази своите най-добри благопожелания за "този впечатляващ успех на Борисов не само като към опитен държавник, но и към добър приятел в негово лице."

Според председателя на ЕК "натрупаната през годините управленска мъдрост ще бъде гаранция за силен и уверен старт на новия мандат."

Юнкер акцентирал върху "голямата отговорност, която България има като бъдещ председател на Съвета на ЕС."

През април Владислав Горанов коментира, че евродепутатът Мария Габриел е добър и реалистичен кандидат за български еврокомисар.

"Ако питате мен, мисля, че тя може да е много добър комисар и е българинът, който ще спечели най-много доверие в Европарламента при гласуването", заяви преди месец Горанов.