OffNews.bg

Депутати търсят подкрепа в САЩ за отпадане на визите за българи

Група народни представители от България и посланика ни във Вашингтон Георги Панайотов посетиха Конгреса на САЩ за среща с г-н Брад Шнайдер - конгресмен и съпредседател на групата за приятелство с България.

Шнайдер е демократ и в Конгреса представлява щата Илинойс, един от щатите с най-голяма българска общност. Той е сред вносителите на резолюцията относно 120 години дипломатически отношения между България и САЩ, която предстои да се разгледа в Конгреса.

Освен посланик Панайотов, в българската делегация са още Деница Симеонова, Йордан Терзийски, Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Георг Георгиев.

Йордан Терзийски и Деница Симеонова повдигнаха една от най-важните теми за България, а именно - отпадането на визите за българи. По рано през деня двамата депутати от “Продължаваме Промяната” посетиха за среща и Държавния департамент на САЩ.

Днес предстои народните представители да вземат участие във форум за сигурност, посветен на темата за влиянието на Русия и Китай на Балканите. Предвидена е среща и с другия съпредседател на групата за приятелство с България в Конгреса- републиканеца Джо Уилсън.