OffNews.bg

Дебатът Нинова - Борисов се провали. Телевизиите чакат нова дата

Утре няма да има дебат нито между лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов, нито между екипите им. Това се разбра от съвместно изявление на трите национални телевизии, които трябваше да го отразят - БНТ, Нова и бТВ. 

Медиите заявяват, че съвместно са изготвили условията и регламента за отразяване на лидерски дебат между ГЕРБ и БСП на 1 март 2017 г. и че те са били обсъдени на обща среща между представителите на новинарските редакции на телевизиите и двата политически щаба.

"Продуцентските, реализаторските и техническите екипи положиха максимални усилия за излъчване на дебата. Политическите сили обаче не постигнаха съгласие помежду си за формата", заявяват от трите телевизии.

БНТ, бТВ и Нова уточняват, че за реализирането на дебат е необходимо потвърждение за участие от всеки един от двата щаба – условие, което към момента не е изпълнено.

Трите телевизии посочват, че остават в готовност заедно да отразят такъв дебат на друга дата, след като ГЕРБ и БСП постигнат консенсус за условията.