OffNews.bg

ДБ публикува изтеклия запис. Иванов: Някои хора взимат решения заради извадени от контекста цитати (видео)

На страницата на "Демократична България" ще бъде публикуван целият запис от закритото заседание на парламентарната група, каза съпредседателят на ДБ и допълни, че някои хора взимат решения, базирани на извадени от контекста цитати.

Думите му са в отговор на изявлението на Слави Трифонов, който обяви, че "Има такъв народ" няма място в преговорите, "защото Христо Иванов ги прекрати" и че отиваме на избори.

"Записът се превръща в пропаганден материал, от който се разпространяват откъси и извадени от контекста цитати по медии. Нека всеки се запознае с този запис, за да се види, че е една рутинна среща на парламентарната група”, каза Христо Иванов.

Трифонов: Нямаме място в преговорите, защото Христо Иванов ги прекрати. Отиваме на избори

Съпредседателят на ДБ допълни, че парламентарната група е заложила на позицията, че трябва да има правителството, не защото се харесват коалиционните партньори, а защото смятат, че страната няма нужда от задълбочаване на политическата криза. 

"Ако на някого не му харесва това, явно не разбира как се прави политика. Какво следва ще реши мандатоносителя.  Ние бяхме готови да изтеглим своите министри, да нямаме претенции за министри, а да дадем само парламентарна подкрепа, за да може страната ни да има управление", добави още той. 

Но ако Слави Трифонов реши, че трябва за четвърти път да счупи всичко и неговата парламентарна група се подчини, ще отидем на избори, защото не сме направили нищо лошо, категоричен е Христо Иванов.

Според него, ако всички се наспят и се успокоят - "ще си дадат сметка, че не може една рутинна среща на парламентарна група, която всяка води – нищо не се е променило от този запис. Моля всички да чуят този запис и да видят, че него няма нищо конспиративно".

По думите му как и защо е изтекъл записът, не е негова тема.

"Ние сме политици, обсъждаме всички варианти и не позволявайте гербаджийската пропаганда да вкара страната в по-голяма криза. Смятам, че всички трябва да се откажем да имаме министри, че трябва да имаме наши министерства, бюджет, да си е само наше", отговори той на въпрос вярно ли е, че ИТН няма да има министри.