OffNews.bg

Даниел Митов: ПП дойдоха без програма, тръгват с празна папка

ПП дойдоха без програма, тръгват с празна папка. Безпомощни, некомпетентни, провалиха всичко, до което се докоснаха. Логичен край на правителство, което не знаеше какво прави - нехомогенно, без каквато и да била спойка, а събрано само от някакви финансови и корупционни интереси.

Това заяви бившият външен министър от ГЕРБ Даниел Митов в кулоарите на Народното събрание, след като стана ясно, че ПП най-вероятно ще върнат първия мандат на президента Румен Радев днес. 

"Ако вторият мандат дойде при нас, ние сме заявили какво ще направим - връщаме го. Утре от Бургас ще имате новини лично от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов", каза Митов. 

Депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев е на мнение, че оттук нататък шансът остава в третия мандат. "От ДБ ясно дадохме заявка, че сме готови да получим третия мандат", каза той. 

Според него ДБ са сред най-разумните и диалогични сили в това Народно събрание. Мирчев се надява, че ще успеят да вразумят другите парламентарни сили, за да се състави правителство и да не се стига до предсрочни избори. 

Ако ДБ получат третия мандат, ще търсят диалогична фигура за премиер, каза още Ивайло Мирчев. 

Зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев заяви, че това правителство и всички кабинети, които би излъчил този парламент, са "безкрайно вредни за държавата и когато и да бъде разпуснат ще е късно".

Според него "пазърлъците за купуването на депутати и спазаряването на постове" не са проработили. Ганев посочи, че позицията на "Възраждане" е ясна от първия ден на 47-ото Народно събрание.

"Този парламент е напълно изчерпан морално. Трябва да се разпусне, да отидем на избори", каза Цончо Ганев.