OffNews.bg

Четири партии се борят за второто място - временни резултати от изборната анкета на OFFNews

11 855 души вече гласуваха в анкетата на OFFNews "За кого ще гласувате на парламентарните избори на 4 април 2021".

Временните резултати от допитването ни, което в никакъв случай не претендира за социологическа представителност и отразява единствено пристрастията на гласуващите на сайта ни,  са изключително любопитни.

Както и при предишното ни междинно засичане, категорично води извънпарламентарното обединение "Демократична България". То получава 27,47% или 3258 гласа от читателите ни.

Далеч назад в допитването са другите формации като 4 партии са с близки резултати - "Възраждане", БСП, ГЕРБ и "Има такъв народ" на Слави Трифонов. 

На второ място в анкетата ни с 9,43% или 1119 гласа е често определяната като прокремълска формация на Костадин Костадинов.

Иначе с 8,94% или 1061 клика БСП води с нищожна преднина пред ГЕРБ. За партията на Борисов са гласували 8,65% от читателите ни - 1027 души.

Съвсем близо до партиите мастодонти в допитването ни е и новият политически проект на Слави Трифонов. "Има такъв народ" е получил до момента 8,16% или 968 гласа.

Ако читателите на OFFNews решаваха, то в парламента щеше да влезе и формацията на Мая Манолова и Отровното трио "Изправи се! Мутри вън!". Тя среща подкрепата на 5,30% от читателите ни или 629 гласа.

През последните дни рязко се увеличава вота за БНО, партията от чието име се явява на изборите подгоненият от прокуратурата бизнесмен Васил Божков. За него казват, че ще гласуват 4,32% или 513 души. Подобен резултат би гарантирал парламентарно присъствие на магната известен с прозвището Черепа. 

Под чертата също е интересно. Близо до 4-процентната бариера са още две формации - Движение на непартийните кандидати на тв водещия Минчо Христов Куминев и КОД на бившия зам.-председател на ДСБ и бивш здравен министър във втория кабинет на Бойко Борисов Петър Москов.

Друг любопитен момент в допитването ни е, че националистическите формации - ВМРО, Воля-НФСБ и Атака отчитат много слаби резултати.

Анкетата ни ще остане активна за гласуване до 2 април.