OffNews.bg

Бунт в СДС: Искат оставката на председателя Лукарски

Оставката на председателя на СДС Божидар Лукарски ще бъде поискана на 17 април на заседание на Националния съвет. 

Това заяви Николай Александров, областен председател на СДС-Стара Загора, цитиран от БНР. Решението е взето на съвещание на партийните структури от Югоизточна България, което се проведе в областния град. 

Хората по места не са доволни от изолацията на партията от останалите десни формации и от липсата на активна политика спрямо правителството и яснота за бъдещето на СДС. Лукарски води никаква политика, обобщи неговият заместник и бивш лидер на сините  Емил Кабаиванов. Той и колегата му Румен Христов са в преговорна група, която трябва да обиколи сините структури и да проучи нагласите за членовете на СДС за партньори в дясно и възможни коалиции. 

Обединението е крайно наложително, ако партиите в тази част на политическото пространство искат да оцелеят и да участват във властта. Близо 300 хил. гласа на последните избори, разделени между три партии, няма да доведат до успех, коментира Кабаиванов. 

В Реформаторския блок процесите на разпад са видни, но СДС още не е взело решение в какъв политически алианс ще продължи пътя си, коментира вчера Лукарски по бТВ. От думите му стана ясно, че в партията мненията са разделени между позициите СДС да се съюзи с консервативни патриотични партии и за присъединяване към коалиция с ДСБ и ДаБГ.