OffNews.bg

Бунт в ГЕРБ: Десислава Атанасова предлага ''разглобка''

Въпреки че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не оттегли формално подкрепата си за правителството, а само им постави ултиматум по отношение на бюджета, лидерът на парламентарната група на партията Десислава Атанасова изрази по-крайна позиция и каза, че ще предложи "разглобка". 

Това се случи по време на Националното съвещание на ГЕРБ във Велико Търново, на което партията реши дали ще продължи да подкрепя настоящото управление.

Спри живото, че ще почнем да псуваме и ще станем за смях: Борисов възмутен от проектобюджета за 2024 г.

След края на срещата Борисов обяви, че вече не му харесва думата сглобка и постави ултиматум на финансовото министерство да разпише поименно средствата за общините, защото в противен случай ГЕРБ "няма да се дадат повече".

Борисов се отказа от думата сглобка: ГЕРБ вече не носят отговорност за "безобразията" на ПП-ДБ

На свой ред обаче по време на съвещанието Десислава Атанасова изтъкна, че общата програма, с която "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ влязоха в управлението през юни, остава неизпълнена.

Тя помоли Борисов да позволи на парламентарната група на ГЕРБ да не подкрепя данъците за бакшиш, донус - бонус, за отнемане на автомобили и на жилища. Атанасова определи настоящото финансово управление като най-лошото от 25 години насам.

"Голям шлем от провали - това ни очаква. 18 месеца е Асен Василев, 21 месеца е Спецов, а този екип обяснява как ГЕРБ краде по 8,5 млрд. на година, къде са те, защо не ги откриха?", попита Десислава Атанасова. 

"Аз съм по-крайна и ще предложа разглобка", каза Десислава Атанасова.